Diëtistenpraktijk Dieetteam - uw diëtist voor Valkenswaard, Waalre, Maarheeze en omgeving | Consulten
Diëtistenpraktijk Dieetteam - uw diëtist voor Valkenswaard, Waalre, Maarheeze en omgeving
14942
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14942,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Consulten

Samen stellen we het doel van de behandeling op en vertalen we dit naar uitdagingen op het gebied van voeding, beweging en (eet)gedrag’

Een gezonde voeding is heel persoonlijk en daarom voor iedereen anders. Of het nu gaat om gezonde(re) voeding, overgewicht, hart- en vaatziekten of diabetes, individuele begeleiding van een diëtist is de manier om voedings- en dieetadvies op maat te krijgen. Maar hoe ziet de behandeling bij de diëtist er uit?

HET EERSTE GESPREK

Tijdens het intakegesprek willen wij graag weten wat de reden van uw bezoek aan de diëtist is. Wij vragen naar uw gezondheid, medische gegevens, eet- en leefgewoonten, verwachtingen en wensen. Daarnaast nemen wij een voedingsanamnese af. Samen stellen we het doel van de behandeling op en vertalen we dit naar uitdagingen op het gebied van voeding, beweging en (eet)gedrag. Deze uitdagingen ontvangt u, indien gewenst, digitaal of op papier. Mogelijk ontvangt uw verwijzer een rapportage over de behandeling. Een intakegesprek duurt ongeveer 1 uur.

‘Samen stellen we het doel van de behandeling op en vertalen we dit naar uitdagingen op het gebied van voeding, beweging en (eet)gedrag’

DE VERVOLGCONSULTEN

Gedurende deze consulten bespreekt u met de diëtist hoe het is gegaan. Daarnaast bespreken we hoe om te gaan met speciale gelegenheden zoals uit eten, feestjes en vakanties. Ook ontvangt u tips om uw eetgewoonten te veranderen en leert u etiketten te lezen. Uiteraard is er voldoende tijd om al uw vragen te beantwoorden. Indien nodig wordt het dieetadvies aangepast en/of aangevuld met de nieuwe uitdagingen op het gebied van voeding, beweging en (eet)gedrag.

Hoe lang de periode is tussen de consulten wordt in overleg met u afgestemd. Een vervolgconsult duurt gemiddeld 30 minuten. Wij bieden de volgende vervolgconsulten:

 • Vervolgconsult op de praktijk
  U bezoekt de praktijk waar we uw voeding en gezondheid bespreken.
 • Telefonische consulten
  In een geplande telefonische afspraak nemen wij contact met u op om de voortgang van de behandeling te bespreken.
 • Email consulten
  Via de email kunnen we uw vragen beantwoorden en/of voedingsdagboek van advies voorzien.
 • Wandel consulten
  Samen met uw diëtist gaat u een rondje wandelen en bespreken we de voortgang van de behandeling. Zo combineren we bewegen met aandacht voor uw voeding en gezondheid.
 • Skype consulten
  Via een Skype verbinding bespreken wij het consult.

Wij hebben de voorkeur voor een intakegesprek met een persoonlijke ontmoeting in de praktijk. Voor de telefonische en Skype consulten gelden de reguliere vergoedingen & tarieven.

HUISBEZOEKEN

Bent u niet in de mogelijkheid om naar de praktijk toe te komen dan komen wij bij u op bezoek. Uw verwijzer zal dan een huisbezoek aanvragen en vermelden op de verwijsbrief.

BEHANDELTIJD

Uw behandeltijd bestaat uit het consult en individueel dieetvoorschrift. Het consult is de tijd dat u tegenover de diëtist zit. De tijd voor individueel dieetvoorschrift gebruikt de diëtist voor het opstellen van uw behandelplan en dieetadvies. De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartieren. Wilt u meer weten over vergoeding en tarief dan verwijzen wij u naar de pagina vergoeding.

WELKOM

Wij ontvangen u graag in de praktijk waar we uw voedingspatroon kunnen bespreken en verbeteren. Voor het maken van een afspraak zijn wij te bereiken op 06 – 19977596 of 06 – 19977833.