Diëtistenpraktijk Dieetteam - uw diëtist voor Valkenswaard, Waalre, Maarheeze en omgeving | Vergoeding
Diëtistenpraktijk Dieetteam - uw diëtist voor Valkenswaard, Waalre, Maarheeze en omgeving
14991
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14991,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Vergoeding

Vergoeding voor dieetadvisering kan via de zorgverzekeraar of ketenzorg. Door wie en waarom u bent verwezen bepaalt waar u de vergoeding ontvangt.

VERGOEDING DIEETADVISERING VANUIT DE BASISVERZEKERING

In 2018 wordt 3 uur dieetadvisering vergoed uit de basisverzekering. Hierover betaalt u het verplicht eigen risico dat wettelijk is vastgesteld op minimaal € 385,-. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen risico. Dieetteam stuurt de factuur van het consult direct naar uw zorgverzekeraar. Mogelijk ontvangt u een factuur van uw zorgverzekeraar omdat uw wettelijk verplicht eigen risico nog niet (volledig) is besteed.

VERGOEDING DIEETADVISERING VANUIT DE AANVULLENDE ZORGVERZEKERING

Naast de basisverzekering worden er vaak ook nog een aantal uren dieetadvisering vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Deze vergoeding is extra op de vergoeding uit uw basisverzekering. U betaalt over de aanvullende zorgverzekering geen eigen risico maar u heeft pas recht op deze vergoeding als de vergoeding uit de basisverzekering volledig is gebruikt. Benieuwd of u ook vergoeding dieetadvisering ontvangt vanuit uw aanvullende zorgverzekering? Dan verwijzen wij u naar dit overzicht van de vergoedingen van zorgverzekeraars voor 2018.

Dieetteam heeft met vele zorgverzekeraars een contract afgesloten.

De tarieven voor de consulten zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars. Het is mogelijk om extra consulten zelf te betalen bijvoorbeeld omdat uw vergoeding op is maar u de behandeling graag wilt voortzetten.

VERWIJSBRIEF NODIG?

De diëtist is direct toegankelijk wat betekent dat de diëtist de wettelijke bevoegdheid heeft om cliënten te behandelen zonder dat daar een verwijzing van een (huis)arts of specialist aan ten grondslag ligt. Het verschilt per zorgverzekeraar of u een verwijsbrief van uw (huis)arts of specialist nodig heeft voor het ontvangen van vergoeding uit uw basisverzekering. Op uw polisvoorwaarden staat of uw zorgverzekeraar een verwijsbrief verplicht heeft gesteld.
Bezoekt u zonder verwijsbrief de diëtist dan screenen wij of een dieetbehandeling kan worden gestart. Aan deze screening zijn extra kosten verbonden.

Wanneer u een (chronische) zieke heeft zouden wij graag een verwijsbrief ontvangen. Daarnaast is een verwijsbrief prettig voor de communicatie tussen de (huis)arts of specialist en diëtist. Hiervoor kunt u langs bij de (huis)arts of specialist, maar vaak is telefonisch contact met uw huisartsenpraktijk al voldoende voor het ontvangen van een verwijzing.

Komt u er niet uit?

Komt u er niet uit?

VERGOEDING DIEETADVISERING VANUIT DE KETENZORG

Ketenzorg is zorg verleend door verschillende zorgverleners en afgestemd op cliënten met een chronische, psychische of ouderdomsaandoening. Ketenzorg wordt vergoed door uw zorgverzekeraar als u naar de diëtist bent verwezen door uw huisarts of praktijkondersteuner binnen dit programma. Dieetteam declareert het consult bij de zorggroep. De zorggroep PoZoB (Praktijkondersteuning Zuidoost Brabant). PoZoB declareert het consult vervolgens bij uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding dieetadvisering uit de basis- en aanvullende verzekering komt te vervallen zodra u bent aangemeld bij de ketenzorg door uw huisarts of praktijkondersteuner. U betaalt geen eigen risico. Dieetteam heeft met PoZoB een contract afgesloten voor de volgende zorgprogramma’s:

  • Diabetes mellitus type 2
  • Hart- en vaatziekten
  • COPD

Meer informatie? Kijk dan op de website van PoZoB.

Dieetteam heeft met RCH een contract afgesloten voor de volgende zorgprogramma’s:

  • Diabetes mellitus type 2
  • Hart- en vaatziekten en hartfalen
  • COPD

AFZEGGEN & NIET NAGEKOMEN AFSPRAKEN

Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de gemaakte afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen, dan wordt het consult gefactureerd. Deze kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U ontvangt een no show factuur die u zelf dient te betalen.

BEHANDELVOORWAARDEN DIEETTEAM

Behandelvoorwaarden Diëtistenpraktijk Dieetteam 2018: