Diëtistenpraktijk Dieetteam - uw diëtist voor Valkenswaard, Waalre, Maarheeze en omgeving | Vergoeding
Diëtistenpraktijk Dieetteam - uw diëtist voor Valkenswaard, Waalre, Maarheeze en omgeving
14991
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14991,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Vergoeding

Dieetadvisering is voorlichting over voeding en eetgewoonten met een medisch doel. De diëtist kan door middel van het adviseren van een bepaald eetpatroon (dieet) de lichamelijke gezondheid bevorderen.

Vergoeding voor dieetadvisering kan via de zorgverzekeraar via de:

  • Basisverzekering
  • Aanvullende zorgverzekering
  • Ketenzorg

Door wie en waarom u bent verwezen bepaalt waar u de vergoeding ontvangt.

Uw behandeltijd bestaat uit het consult en individueel dieetvoorschrift. Op de pagina consulten leest u meer over uw behandeltijd. De tarieven voor de consulten zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars. U kunt er ook voor kiezen de zorg zelf te betalen. Kijk daarvoor op onze pagina tarieven.

BASISVERZEKERING

U krijgt vanuit de basisverzekering 3 behandeluren dieetadvisering per jaar vergoed. In de praktijk komt dit neer op een intakegesprek en 3 tot 6 vervolgconsulten. Voor vergoeding van consulten uit de basisverzekering is het eigen risico van toepassing. Het eigen risico is wettelijk vastgesteld op minimaal € 385,-. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen risico. Dieetteam stuurt de factuur van het consult direct naar uw zorgverzekeraar. Mogelijk ontvangt u een factuur van uw zorgverzekeraar omdat uw wettelijk verplicht eigen risico nog niet (volledig) is besteed.

AANVULLENDE ZORGVERZEKERING

Mogelijk ontvangt u ook vergoeding voor dieetadvisering uit uw aanvullende zorgverzekering. Deze vergoeding is extra op de vergoeding uit uw basisverzekering. U betaalt over de aanvullende zorgverzekering geen eigen risico. U heeft recht op deze extra vergoeding als de vergoeding dieetadvisering uit uw basisverzekering volledig is verbruikt. Benieuwd of u vergoeding dieetadvisering ontvangt vanuit uw aanvullende zorgverzekering? Dan verwijzen wij u naar dit overzicht van de vergoedingen van zorgverzekeraars.

Dieetteam heeft met vele zorgverzekeraars een contract afgesloten.

KETENZORG

Ketenzorg is een regionaal samenwerkingsverband tussen zorgverleners voor cliënten met een chronische ziekten. Ketenzorg wordt vergoed als de huisarts of praktijkondersteuner u binnen dit programma heeft verwezen naar de diëtist. Uw huisarts bepaalt of u in de ketenzorg valt. In onze regio is dit de zorggroep PoZoB (Praktijkondersteuning Zuidoost Brabant). Dieetteam heeft met PoZoB een contract afgesloten voor de zorgprogramma’s diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten en COPD. Bent u met een van deze diagnose verwezen naar de diëtist en aangemeld door uw huisartsenpraktijk bij PoZoB, dan ontvangt u vergoeding voor dieetadvisering. U betaalt geen eigen risico. Dieetteam declareert het consult bij de zorggroep. PoZoB declareert het consult vervolgens bij uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding dieetadvisering uit de basis- en aanvullende verzekering komt te vervallen zodra u bent aangemeld bij de ketenzorg door uw huisarts. Meer informatie? Kijk dan op de website van PoZoB.

Komt u er niet uit?

Komt u er niet uit?

VERWIJSBRIEF NODIG?

De diëtist is direct toegankelijk wat betekent dat de diëtist de wettelijke bevoegdheid heeft om cliënten te behandelen zonder dat daar een verwijzing van een (huis)arts of specialist aan ten grondslag ligt. Het verschilt per zorgverzekeraar of u een verwijsbrief van uw (huis)arts of specialist nodig heeft voor het ontvangen van vergoeding. Op uw polisvoorwaarden staat of uw zorgverzekeraar een verwijsbrief verplicht heeft gesteld.
Bezoekt u zonder verwijsbrief de diëtist dan screenen wij of een dieetbehandeling kan worden gestart. Bij twijfel zal de diëtist u adviseren om contact op te nemen met uw behandelend arts. Aan deze screening zijn extra kosten verbonden.

AFZEGGEN & NIET NAGEKOMEN AFSPRAKEN

Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de gemaakte afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen dan wordt het consult gefactureerd. Deze kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U ontvangt een no show factuur die u zelf dient te betalen.

BEHANDELVOORWAARDEN DIEETTEAM

Behandelvoorwaarden Diëtistenpraktijk Dieetteam: